Adótanácsadás

Adótanácsadás: több mint javaslat

A hatékony adótanácsadás nem csak arról szól, hogy megtaláljuk Önnek az optimális adózási formát és időben elkészítsük a bevallását. Ennél jóval több és egyben bizalmi feladat az ilyen szolgáltatás. Mutatjuk, hogy miért.

Miről szól az adótanácsadás?

Sok cégvezetőben gyakran merül fel a kérdés, hogy szüksége van-e adótanácsadásra. Ahhoz, hogy egy cég optimálisan működjön, sose csússzon hiba a rendszerbe, néha bizony ki kell kérni egy olyan szakember véleményét, aki járatos az adóügyekben.

Egyre ritkábban jellemző az, hogy házon belül dolgozik olyan kolléga, aki meg tudna magyarázni minden speciális adózási esetet is. Egy vállalkozás vagy cég életében pedig igen gyakran fordulnak elő olyan ügyek vagy problémák, amire egy hétköznapi tudással rendelkező ember nem tudja a megoldást. Éppen ezért van szükség szakértő segítségre, hiszen gyakorlati és elméleti tapasztalat is kell ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

Mikor van szükség adótanácsadásra?

  • ha valaki saját vállalkozás elindításán gondolkodik
  • a cég hatékonyságának ellenőrzésekor
  • bármilyen NAV-os probléma vagy megkeresés esetén
  • adóhatósággal kapcsolatos kétely, kérdés, felvetés alkalmával
  • a könyvelővel való megromló viszony esetén
  • adóvisszatérítéskor, befizetéskor, optimalizálásnál, kerekítésnél, elvonásnál, kivonásnál

Miért keresse fel irodánkat?

Nem elég tisztában lenni azzal, hogy az Ön cégének milyen adózási forma az optimális, ahogy az is kevés, hogy egy külsős cég rendben, határidőre, precízen elkészítse az adóbevallását. Ennél többre van szükség ahhoz, hogy hiba nélkül működjön egy vállalkozás, és a hatékony adótanácsadás erről is szól. Ezen a területen ugyanis állandók a jogszabályi változások. Ezek nyomon követése, az új előírásoknak való megfelelés, a hatóságok és a bíróságok eljárásainak feltérképezése és elmagyarázása is feladat.

Ez pedig kellő szaktudást, több éves tapasztalatot és minden részletre kitérő odafigyelést követel. Adótanácsadásunk mindezekről szól, mi levesszük a válláról az összes ezzel kapcsolatos terhet. Ha megfogadja a javaslatokat, akkor Ön pontosan annyi adót fizet majd be, amennyi szükséges, egy forinttal sem többet. Ahogy az sem fordulhat elő a segítségünkkel, hogy elfelejt befizetni bármilyen közterhet, esetleg olyan helyre megy a pénz, ahova nem akart utalni.

Adótanácsadói szolgáltatásunk nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi adózási törvényekre is kiterjed. Szaktudásunk naprakész, hatékony és alapos. Improvizálunk, kutatunk, utána járunk, tanulmányozunk, írunk, fordítunk. Ahhoz, hogy profi tanácsadással lássuk el Önt, minderre szüksége is van egy cégnek.

Tapasztalataink szerint a legtöbb cégvezető már csak akkor kér adótanácsadással kapcsolatos szolgáltatást, amikor majdnem késő. Gyakran közvetlenül az adóhatósági vizsgálat előtt, kapkodva, kétségbe esve kutatnak megoldás után. Ez szerintünk késő: jobb megelőzni a bajt, mint a tűzoltás és a hirtelen megoldások keresése. Éppen ezért javasoljuk azt mindenkinek, hogy a „prevencióra” fektesse a hangsúlyt. Azaz arra, hogy megelőzze, és ne pedig megússza a bajt. Ha mégis ellenőrzésre kerülne sor, akkor is számíthat a szaktudásunkra, mi ugyanis ismerjük az adóhatósági módszereket, tudjuk mire, mit érdemes reagálni és mi a legjobb stratégia.